Jaarrekeningen samenstellen met de snelheid van Team Jumbo Visma

Joris Joppe | Managing director; Visionplanner
Michiel Wijma | Sales director; Visionplanner

Ze lijken wat betreft de bedrijfsvoering mijlenver van elkaar te staan, maar schijn bedriegt. Dat hebben Joris Joppe en Michiel Wijma van Visionplanner ontdekt. Zowel accountants- en administratiekantoren als wielerploegen gebruiken cijfers om continu te verbeteren. Dus, zet je fietshelm op en houd je rekenmachine gereed, want tijdens de Accountancy Expo gaan we koersen op cijfers. Accountants en wielrenners delen de kunst van teamwork, de noodzaak van het juiste gereedschap, continu meten en minutieus verbeteren

De kunst van het teamwerk
In een wielerploeg werken renners samen om elkaar te ondersteunen en het team naar de overwinning te brengen. Ze begrijpen dat de prestaties van het individu afhangen van de kracht van het collectief. In een accountantskantoor is het niet anders. Accountants werken in teams om financiƫle gegevens te analyseren, jaarrekeningen samen te stellen, audits uit te voeren en belastingaangiften op te stellen. Samen zorgen ze ervoor dat de cijfers kloppen en leiden tot maximaal resultaat.

Het juiste gereedschap
Het juiste gereedschap boost het succes van een accountantskantoor en de wielerploeg. De wielerploeg gebruikt software om trainingen, slaapuren, bloedwaarden en voeding te meten. De juiste vertaling ervan is nodig voor een plek op het erepodium. Een goede fiets en dito benen zijn niet genoeg. Het accountantskantoor zet software in voor de jaarrekening, data-analyse en de administratie. Zonder dat gereedschap is geen dienstverlening mogelijk.

Meten en verbeteren
Wielrenners en accountants meten en verbeteren met cijfers. Wielerploegen houden statistieken bij over de prestaties van hun renners, zoals snelheid, vermogen en hartslag. De statistieken vormen input voor verbetering. Accountants analyseren financiƫle gegevens om de gezondheid van hun klanten te beoordelen, prestatietrends te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbetering. Dat meten en verbeteren gaat in kleine stappen. Dat leidt tot duurzaam resultaat.

Tijdens de Accountancy Expo gaan Joris en Michiel er nader op in. In het bijzonder zoomen ze in op het gereedschap voor het accountantskantoor.