Jochem Nooyen

Jochem Nooyen, expert op het gebied van menselijk gedrag en illusionisme. Jochem geeft een bijzondere kijk op cybersecurity waardoor je je kan afvragen of onze hersenen ook een firewall nodig hebben die ons beschermt tegen inbrekers. Wat als onze hersenen worden gehackt?!

Maria Genova

Maria Genova is journalist en schrijfster. Ze is een expert op het gebied van moeilijke digitale vraagstukken van deze tijd, zoals online privacy, fraude en gegevensbescherming. Ze is de schrijver van verschillende boeken over maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en ‘What the h@ck!’. Maria is ook medeoprichter van de cyberkaart van Nederland en legt uit hoe organisaties hun online veiligheid kunnen vergroten en welke kansen de digitale samenleving biedt.

Sessie:

What the h@ck!

Vorig jaar werden meer dan 2,5 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Steeds meer bedrijven worden ook volledig overgenomen door hackers. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen? Tijdens deze laagdrempelige en interessante sessie vertelt onderzoeksjournaliste Maria Genova over de nieuwste trends. Ook geeft ze veel concrete tips hoe je hacks en datalekken kunt voorkomen. Hoe lang kun je doorweken als cybercriminelen al je bestanden gijzelen? Deze sessie is de snelste manier om je digitale kennis te updaten.

Richard Knops

Richard Knops (1984), gepassioneerd accountant en auteur voor onder andere Accountant.nl, Accountancy van Morgen en Accountantweek. Auteur van het boek ‘Waarom Ben Ik Accountant’. Met zijn boek wil hij mensen binnen de accountancy aansporen om na te denken over hun innerlijke drijfveren en jongeren te inspireren voor de accountancy. Richard werkt als MKB accountant (sinds 2013) voor HLB Witlox van den Boomen en is hij vooral actief in de samenstel- en adviespraktijk. Verder is hij als NBA Ambassadeur actief om jongeren te inspireren voor het beroep. Hij vindt het leuk om van andere mensen in de branche in gesprek te gaan. Met zijn verhalen wil hij invloed uitoefenen op de accountancy en de branche verder helpen.

Hij is woonachtig in Limburg, getrouwd met Claire en vader van een dochter. Zijn grootste hobby is puzzelen. Hij kan verdwalen in een escaperoom.

Sessie: ‘Waarom Ben Ik Accountant’

‘Waarom Ben Ik Accountant’, een inclusieve boodschap door accountants en iedereen die in de branche werkt om jongeren en komende generaties te inspireren. Deze sessie geeft handvaten voor jezelf om na te denken over je innerlijke drijfveren en hoe dit aansprekend onder worden te brengen.

Bart Bruin

Bart Bruin is medeoprichter en directeur van Integis. Hij is een zeer ervaren forensisch accountant. De onderzoeks- en advieswerkzaamheden van Bart beslaan het brede gebied van integriteit en veiligheid. Hij streeft naar de hoogst mogelijke professionaliteit in de onderzoeken. Kernbegrippen daarbij zijn voor hem kwaliteit, onafhankelijkheid, objectiviteit, effectiviteit en efficiency.

Bart is zijn carrière begonnen bij de overheid, waar hij onder meer heeft gewerkt als coördinator van de Afdeling Forensische Accountancy van de Divisie Centrale Recherche- en Informatiedienst (CRI). Na zijn overstap naar het bedrijfsleven werkte hij als directeur/director bij zowel de onderzoeksafdelingen van een tweetal Big-Four kantoren als bij gespecialiseerde onderzoeksfirma’s. In 2006 nam hij samen met Karin Koppers RA het initiatief tot de oprichting van Integis.

Bart is tevens als docent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, opleiding Bachelor of Science in Accountancy. Verder treedt Bart op als arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut.

Sessie: Wees fraude voor!

Keer op keer toont de praktijk dat een fraude (eenvoudig) te voorkomen zou zijn geweest; eenvoudig, zonder kosten en met beperkte inspanningen. Tijdens deze sessie wordt ingegaan op (spraakmakende) praktijkvoorbeelden en de belangrijkste ‘lessons to be learned’.

Alex Boon

Alex Boon werkt als stem/spraakdocent en sprekerstrainer met sprekers, bestuurders, leidinggevenden/managers, politici en mensen met een spreekberoep. Daarnaast coacht hij hen bij de professionele reflectie op hun persoonlijke dynamiek en de inzet daarvan in de communicatie tijdens de uitvoering van hun taak.

Sessie:

Professioneel stemgebruik

Vergroot je vermogen om stem en spraak concreet en praktisch in te zetten ter ondersteuning van je verhaal. Zo kun je het verschil maken: of het verhaal niet, half – of met interesse wordt gevolgd. Leer om met behulp van adequaat stemgebruik gehoord te worden en met je boodschap te inspireren en te motiveren.

Hoe is jouw huidige spreektechniek, wat zijn daarin de bruikbare elementen en hoe verhoog je de kwaliteit van de techniek? Leer deze elementen oefenen en gebruiken en concreet in te grijpen in de manier waarop je overkomt om zo de impact van jouw pres(en)tatie te vergroten.

Vincent Wanders

Vincent Wanders RA doceert sinds 1990 Financial auditing en GRC voor verschillende instellingen (UvA, VU, Nyenrode) en opleiders (NBA-opleidingen, Alex van Groningen, Ebbinge). Zijn onderwijs en onderzoek werkzaamheden verricht hij altijd naast zijn praktijk werk als bestuurder, CFO of accountant, onder meer bij AVR, EY, Deloitte, Achmea en KPN. Bij Nyenrode University doceert hij nu o.a. Financial Auditing en Corporate Governance in de postmasterfase. Op de Vrije Universiteit (VU) was hij 8 jaar kerndocent voor de postmaster opleiding Compliance & Integriteitsmanagement en heeft hij het programma mede ontwikkeld. Door zijn commissie werkzaamheden binnen VNONCW en NBA blijft hij op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Momenteel doceert Vincent  voor NBA opleidingen de cursus “Duurzaamheid voor de (MKB) accountant”.

Esther van Doesburg

Esther van Doesburg is werkzaam als Chief Innovation Manager en verantwoordelijk voor een team opererend op het gebied van Artificial Intelligence (AI), innovaties, startups en partnerships in zowel een Nederlandse als een Europese context. Ruime ervaring op het gebied van ontwikkelen van ‘new business’ en alles wat daar bij komt kijken. Hierbij gebruik makend van de innovatiemethodieken als design thinking, lean startup met een stage gated approach. ESG is voor Lefebvre Sarrut/Sdu één van de meest belangrijke (Europese) innovatie – projecten.

Sessie:

Zijn accountants klaar voor de nieuwe Europese duurzaamheidsregels?

Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn nog lang niet klaar voor de Europese richtlijn die hen verplicht vanaf 2024 of 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu, de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Sdu presenteert in samenwerking met Angi Studio de resultaten uit een groot Europees onderzoek waarin uitgevraagd is waar bedrijven en sectoren staan qua volwassenheid op het gebied van duurzaamheid en de voorbereidingen op de CSRD. Ontdek welke van jouw klantgroepen al bezig zijn met duurzaamheid en welke klantgroepen nog helemaal aan het begin staan. En hoe zit het eigenlijk met de accountants zelf? Zijn zij al voorbereid op het controleren van de CSRD? Welke knelpunten zijn er? Tijdens deze kennissessie geven we inzicht in de resultaten en gaan we in op de behoeften van de accountant.

Marc van Gaal

Sinds 1 juli 2022 is Marc van Gaal algemeen directeur Loket.nl. Gedurende zijn carrière heeft hij een passie ontwikkeld voor het leveren van waarde aan klanten, in plaats van simpelweg een softwareproduct te leveren. In deze missie ontdekte hij hoe belangrijk het is om de verschillende onderdelen van het bedrijf te scharen achter een gedeelde visie en ambitie. Alleen samen, inclusief de stem van de klant, kan echte innovatie en waarde worden gecreëerd. Met zijn achtergrond in de Sociale Psychologie heb ik een sterke interesse in en focus op het menselijke aspect hierin. Waarde, innovatie, strategie etc. zijn allemaal afhankelijk van mensen en hun gedrag. In bijna alle gevallen hangt uw succes af van het succesvol helpen van mensen bij het maken van hun gedragsverandering.

Mohamed Amri

Al bijna 20 jaar is Mohamed Amri werkzaam bij AFAS Software, daarvoor heeft hij bij meerdere accountantskantoren gewerkt. Aan kennis en kunde dan ook geen gebrek. Jaarlijks beklimt hij tijdens de AFAS Open het podium om klanten te inspireren met de nieuwste functionaliteit, zoveel mogelijk bedrijfsprocessen te automatiseren én ICT-snufjes te omarmen. Naast het continue bezig te zijn met het innoveren van de software van AFAS, heeft Mohamed een passie om de toegevoegde waarde van deze software direct aan de mensen te laten zien. Wat is de visie achter het product? En hoe kan je de software het beste voor je laten werken? Samen met de afdeling Productontwikkeling realiseert Mohamed continu verbeteringen in het product afgestemd op de wensen en behoeften in de markt. Waarbij hij een zwak heeft voor de optimale doorontwikkeling van de onlinesamenwerking tussen accountant én de ondernemer. Hij gelooft er heilig in dat als deze samenwerking zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd er uiteindelijk een omgeving ontstaat waarin de accountant volledig tot zijn of haar recht komt. Een sparringpartner zijn voor de ondernemer, de adviserende rol pakken. Benieuwd naar meer? Kom dan naar de sessie van Mohamed Amri op de Accountancy Expo 20 juni om 10.00 uur.

Sessie:

De moderne, toekomstbestendige en volledig gedigitaliseerde accountant!

Hoeveel procent van jouw klanten levert nog elk kwartaal de bonnen bij je aan via een multomap of als je pech hebt in een schoenendoos? Hoe laag je antwoord ook misschien is, voor jou als accountantskantoor is dit te veel. Jouw kostbare tijd wordt momenteel gestoken in het overzetten van de bonnen in het systeem, het maken en controleren van facturen en meer van dit administratieve processen zorgt er voor dat jij als accountant minder in je kracht staat. En dat is zonde, want digitalisering van deze administratieve processen is de toekomst. Mohamed Amri, Directeur Productdevelopment, van AFAS Software neemt je graag mee in zijn visie op de moderne en toekomstbestendige accountant.

  • Wie is de moderne accountant?
  • Hoe zorgt de accountant ervoor dat hij van een controlerende naar een adviserende rol gaat?
  • En hoe kan digitalisering voor je werken?

Zo drie vragen waar jij na de sessie van Mohamed Amri antwoord op hebt. Tot dan!

Gerard Loode

Gerard Loode is oprichter en CFO van Simplicate. Ooit begon hij als registeraccountant en eigenaar van een accountantskantoor, nu combineert hij zijn ervaring met de bedrijfskundige inzichten bij Simplicate.

Simplicate is een CRM-& Projectmanagement software die speciaal is ontwikkeld om de bedrijfsvoering van zakelijk dienstverleners te optimaliseren. Vanaf het allereerste klantcontact tot aan de factuur. Een oplossing die jouw bedrijfsvoering niet onnodig complex maakt waardoor overzicht én de juiste inzichten ontstaan. Onze visie daarbij is dat wij meer zijn dan alleen een softwarebedrijf. Wij zijn namelijk écht betrokken bij jouw succes. Daarom ondersteunen we onze software met een team van betrokken experts, die helpen jouw volle potentieel te bereiken. Simplicate, your flow to success.