Jochem Nooyen

Jochem Nooyen, expert op het gebied van menselijk gedrag en illusionisme. Jochem geeft een bijzondere kijk op cybersecurity waardoor je je kan afvragen of onze hersenen ook een firewall nodig hebben die ons beschermt tegen inbrekers. Wat als onze hersenen worden gehackt?!

Maria Genova

Maria Genova is journalist en schrijfster. Ze is een expert op het gebied van moeilijke digitale vraagstukken van deze tijd, zoals online privacy, fraude en gegevensbescherming. Ze is de schrijver van verschillende boeken over maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder ‘Komt een vrouw bij de [email protected]’ en ‘What the [email protected]!’. Maria is ook medeoprichter van de cyberkaart van Nederland en legt uit hoe organisaties hun online veiligheid kunnen vergroten en welke kansen de digitale samenleving biedt.

Sessie:

What the [email protected]!

Vorig jaar werden meer dan 2,5 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Steeds meer bedrijven worden ook volledig overgenomen door hackers. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen? Tijdens deze laagdrempelige en interessante sessie vertelt onderzoeksjournaliste Maria Genova over de nieuwste trends. Ook geeft ze veel concrete tips hoe je hacks en datalekken kunt voorkomen. Hoe lang kun je doorweken als cybercriminelen al je bestanden gijzelen? Deze sessie is de snelste manier om je digitale kennis te updaten.

Richard Knops

Richard Knops (1984), gepassioneerd accountant en auteur voor onder andere Accountant.nl, Accountancy van Morgen en Accountantweek. Auteur van het boek ‘Waarom Ben Ik Accountant’. Met zijn boek wil hij mensen binnen de accountancy aansporen om na te denken over hun innerlijke drijfveren en jongeren te inspireren voor de accountancy. Richard werkt als MKB accountant (sinds 2013) voor HLB Witlox van den Boomen en is hij vooral actief in de samenstel- en adviespraktijk. Verder is hij als NBA Ambassadeur actief om jongeren te inspireren voor het beroep. Hij vindt het leuk om van andere mensen in de branche in gesprek te gaan. Met zijn verhalen wil hij invloed uitoefenen op de accountancy en de branche verder helpen.

Hij is woonachtig in Limburg, getrouwd met Claire en vader van een dochter. Zijn grootste hobby is puzzelen. Hij kan verdwalen in een escaperoom.

Sessie: ‘Waarom Ben Ik Accountant’

‘Waarom Ben Ik Accountant’, een inclusieve boodschap door accountants en iedereen die in de branche werkt om jongeren en komende generaties te inspireren. Deze sessie geeft handvaten voor jezelf om na te denken over je innerlijke drijfveren en hoe dit aansprekend onder worden te brengen.

Bart Bruin

Bart Bruin is medeoprichter en directeur van Integis. Hij is een zeer ervaren forensisch accountant. De onderzoeks- en advieswerkzaamheden van Bart beslaan het brede gebied van integriteit en veiligheid. Hij streeft naar de hoogst mogelijke professionaliteit in de onderzoeken. Kernbegrippen daarbij zijn voor hem kwaliteit, onafhankelijkheid, objectiviteit, effectiviteit en efficiency.

Bart is zijn carrière begonnen bij de overheid, waar hij onder meer heeft gewerkt als coördinator van de Afdeling Forensische Accountancy van de Divisie Centrale Recherche- en Informatiedienst (CRI). Na zijn overstap naar het bedrijfsleven werkte hij als directeur/director bij zowel de onderzoeksafdelingen van een tweetal Big-Four kantoren als bij gespecialiseerde onderzoeksfirma’s. In 2006 nam hij samen met Karin Koppers RA het initiatief tot de oprichting van Integis.

Bart is tevens als docent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, opleiding Bachelor of Science in Accountancy. Verder treedt Bart op als arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut.

Sessie: Wees fraude voor!

Keer op keer toont de praktijk dat een fraude (eenvoudig) te voorkomen zou zijn geweest; eenvoudig, zonder kosten en met beperkte inspanningen. Tijdens deze sessie wordt ingegaan op (spraakmakende) praktijkvoorbeelden en de belangrijkste ‘lessons to be learned’.

Vincent Wanders

Vincent Wanders RA doceert sinds 1990 Financial auditing en GRC voor verschillende instellingen (UvA, VU, Nyenrode) en opleiders (NBA-opleidingen, Alex van Groningen, Ebbinge). Zijn onderwijs en onderzoek werkzaamheden verricht hij altijd naast zijn praktijk werk als bestuurder, CFO of accountant, onder meer bij AVR, EY, Deloitte, Achmea en KPN. Bij Nyenrode University doceert hij nu o.a. Financial Auditing en Corporate Governance in de postmasterfase. Op de Vrije Universiteit (VU) was hij 8 jaar kerndocent voor de postmaster opleiding Compliance & Integriteitsmanagement en heeft hij het programma mede ontwikkeld. Door zijn commissie werkzaamheden binnen VNONCW en NBA blijft hij op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Momenteel doceert Vincent  voor NBA opleidingen de cursus “Duurzaamheid voor de (MKB) accountant”.