ZKR

Circula

Maximaliseer jouw financiële potentieel

Van inzicht naar actie voor een succesvolle bedrijfsvoering

Ontdek hoe je als accountants- of administratiekantoor het volledige financiële potentieel van je organisatie kunt benutten. Tijdens deze sessie deelt Gerard Loode, CFO van Simplicate, inzichten over de veranderende rol van accountants en de toenemende behoefte aan stuurinformatie.

Leer welke concrete acties je kunt ondernemen en slim kunt inspelen op ontwikkelingen van de markt om de prestaties van je kantoor te verbeteren. Gerard zal ingaan op belangrijke KPI’s zoals de verhouding tussen omzet en personeelskosten, en hoe de overgang naar andere prijsafspraken kan bijdragen aan de financiële gezondheid van je kantoor.

Jaarrekeningen samenstellen met de snelheid van Team Jumbo Visma

Ze lijken wat betreft de bedrijfsvoering mijlenver van elkaar te staan, maar schijn bedriegt. Dat hebben Joris Joppe en Michiel Wijma van Visionplanner ontdekt. Zowel accountants- en administratiekantoren als wielerploegen gebruiken cijfers om continu te verbeteren. Dus, zet je fietshelm op en houd je rekenmachine gereed, want tijdens de Accountancy Expo gaan we koersen op cijfers. Accountants en wielrenners delen de kunst van teamwork, de noodzaak van het juiste gereedschap, continu meten en minutieus verbeteren

De kunst van het teamwerk
In een wielerploeg werken renners samen om elkaar te ondersteunen en het team naar de overwinning te brengen. Ze begrijpen dat de prestaties van het individu afhangen van de kracht van het collectief. In een accountantskantoor is het niet anders. Accountants werken in teams om financiële gegevens te analyseren, jaarrekeningen samen te stellen, audits uit te voeren en belastingaangiften op te stellen. Samen zorgen ze ervoor dat de cijfers kloppen en leiden tot maximaal resultaat.

Het juiste gereedschap
Het juiste gereedschap boost het succes van een accountantskantoor en de wielerploeg. De wielerploeg gebruikt software om trainingen, slaapuren, bloedwaarden en voeding te meten. De juiste vertaling ervan is nodig voor een plek op het erepodium. Een goede fiets en dito benen zijn niet genoeg. Het accountantskantoor zet software in voor de jaarrekening, data-analyse en de administratie. Zonder dat gereedschap is geen dienstverlening mogelijk.

Meten en verbeteren
Wielrenners en accountants meten en verbeteren met cijfers. Wielerploegen houden statistieken bij over de prestaties van hun renners, zoals snelheid, vermogen en hartslag. De statistieken vormen input voor verbetering. Accountants analyseren financiële gegevens om de gezondheid van hun klanten te beoordelen, prestatietrends te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbetering. Dat meten en verbeteren gaat in kleine stappen. Dat leidt tot duurzaam resultaat.

Tijdens de Accountancy Expo gaan Joris en Michiel er nader op in. In het bijzonder zoomen ze in op het gereedschap voor het accountantskantoor.

Maximaliseer de Productiviteit in jouw Kantoor

Ontdek, net als Verstegen accountants en adviseurs, de verborgen krachten van Microsoft Teams en SharePoint.

Veel accountantskantoren maken al gebruik van de apps in Microsoft 365, maar benutten slechts een fractie van hun potentieel. Leer, mede aan de hand van de ervaringen van Verstegen, hoe je voorbereid kunt zijn op het gebruik van de nieuwste ontwikkelingen, zoals de veelbesproken Microsoft Copilot die je met kunstmatige intelligentie helpt om meer werk gedaan te krijgen in minder tijd.

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

  • Centraal documentmanagement: regel documentmanagement voor het controledossier en andere diensten met Teams en SharePoint.
  • Georganiseerde interne communicatie: optimaliseer communicatie en de afhandeling van issues en taken.
  • Beveiligingsrisico’s en naleving van wet- en regelgeving: scherm klantinformatie preciezer af en voldoe aan de regels.
  • Stroomlijnen van werkprocessen: integreer met AFAS of Exact en voorkom onnodig dubbel werk

Mis deze kans niet om je accountantskantoor naar een hoger niveau te tillen met Teams en SharePoint. Schrijf je vandaag nog in voor deze praktische sessie en ontvang waardevolle tips en advies!

Feeling in control

Tijdens deze sessie laten we je ervaren hoe je de volledige controle kunt hebben over jouw boekhouding. Wij laten je zien hoe Blue10 jouw klanten kan helpen bij het optimaliseren van hun administratieve proces. Tot slot nemen we je mee in de nieuwe ontwikkelingen waarmee Blue10 klanten ondersteunt bij de controle van de volledigheid, juistheid en tijdigheid van hun administratie.

Blue10 ondersteunt MKB bedrijven en non-profit organisaties (vanaf 1.000 facturen per jaar) bij het creëren van inzicht, controle en gemak op de financiële administratie. In Blue10 kun je ook al jouw contracten beheren, zodat alle inkoopafspraken op één plek centraal beschikbaar zijn en je op tijd geïnformeerd wordt als een contract afloopt.

Benieuwd wat Blue10 voor jou en jouw klanten kan betekenen? Tijdens onze sessie krijg je in 20 minuten een beeld van de werking van Blue10 en de mogelijkheden voor de klant, maar ook voor jou als accountant.

Best Practices voor Klant Onboarding en Monitoring

Verandert digitalisering en de inzet van data alles bij accountants- en advieskantoren?

Hoe ziet de accountant van de toekomst eruit? De snelle veranderingen op het gebied van digitalisering, artificial intelligence, snel veranderende en toenemende wet- en regelgeving noodzaakt advieskantoren om steeds meer proactief en datagedreven te adviseren. Aan de ronde tafel van Sdu spreken we met een vooruitstrevend accountantskantoor en een grote softwareleverancier over de toekomst van de trusted advisor. Aan de hand van stellingen gaan we in op actualiteiten, zoals: arbeidstekorten, ChatGPT, veranderende businessmodellen, het belang van goede vastlegging/verantwoordingsplicht, een veranderende doelgroep (nieuwe generatie) en meer.

 

Ben jij en is jouw advieskantoor al helemaal klaar voor de (digitale) toekomst of geloof je juist in een bestaande waardevolle werkwijze die niet snel gaat veranderen binnen de praktijk? Sluit je dan vooral aan bij onze inspiratiesessie, we zijn erg benieuwd naar jouw mening! 

Hyarchis

Hyarchis